Танц

Танцов Тийм Билдинг

Танцуването интегрира действието, чувстването и мисленето; основава се на споделено пространство, общ ритъм, координирани, балансирани и хармонични последователни движения;

Танцуването е динамично, креативно партньорство, което отправя предизвикателство към егото на всеки; спомага за преодоляване на личната несигурност и комуникативните бариери, освобождава блокираната енергия и събужда виталността, активирайки потенциалния творчески ресурс на личността; провокира личното израстване.

Танцът  подобрява телесната осъзнатост и интегрираност, усещането за релеф и граници на тялото, развива усещането за автентичност, повишава увереността в себе си.

Танцуването е интерактивно по природа и се базира на двустранно протичаща комуникация. В невербалния комуникативен обмен – чрез сътрудничество и познание за това кога и как да водиш и съответно кога и как да следваш – се формира интерперсонална осъзнатост, която е в основата и на успешната групова динамика в работна среда; създават се предпоставки за резониращо и креативно взаимодействие и развитие на нови социални умения.

Танцът създава пряко усещане за свързаност с другите, която се развива  в позитивна среда и без стресиращо напрежение. Танцуването е един от най-добрите начини за изграждане чувството за общност и групова принадлежност. Чрез непосредствено участие в танца членовете на тима взаимодействат на персонална основа в съвместна, ангажираща и изпълнена с радост дейност.

Танцовият модул в тийм билдинга се провежда така, че да максимизира разбирането вътре в групата за това колко важен е всеки един от членовете й и как той чрез своята креативност, спонтанност, комуникативна активност въздейства на всеки друг.

Ползи от танцовия тийм билдинг:

  • Ефективност и увереност в собствените действия; Креативност;
  • Повишаване сензитивността, грижата и отговорността към другите членове на    групата;
  • Изграждане на мрежа от партньорски взаимоотношения с цел улесняване на комуникацията;
  • Развитие на чувството за принадлежност към групата и значимост на отделния индивид за общия групов процес; екипност;
  • Активиране и развитие на доверието между членовете на  групата;
  • Спонтанност и лекота в  социалната активност.

 

 


 


Институт за съвременно изкуство и терапия „LIBERA”
София 1404, ул. Рикардо Вакарини, бл. 5
e-mail: libera@libera-institute.com
Тел: 02 441 4804
GSM: 0889 271 470

 

1 коментар за “Танц”

Вашият коментар