Рисуване

Тийм Билдинг с Изобразително Изкуство

Арт Тийм Билдингът е направление от Арт терапията, която е световно признат метод за изграждане и развитие на личността, при който основен момент е творческият процес. Той води до подобряване на физическото, психическото и емоционално състояние на хора от различни възрасти, като се основава на разбирането, че изкуството води личността до развитие на умения за себеизразяване и себеконтрол, развитие на усещането за принадлежност към една общност, както и интуицията и възприятията към природата.

Творейки и рефлектирайки върху изкуството, което правят и процеса, през който преминават, хората получават възможност да обогатят своето познание за себе си и другите, да се справят със стреса, да повишат своите познавателни способности и да преживеят пълноценно удоволствие от творчеството.

Арт Тийм Билдингът представлява креативен и визуално-ориентиран подход, който включва в себе си невербалното и символично себеизразяване. Художествената дейност дава конкретен израз на съзнавани и несъзнавани качества и сама по себе си дава възможност за реализиране на тези качества в ситуация, различна от работното място, където хората нямат възможност да ги прояват или се притесняват да го направят.

Чрез различните художествени практики (рисуване, колаж, живопис, скулптура и т.н.) практикуващите имат възможност да преживяват и изразяват своите емоции, конфликти и да изразят себе си по по-нетрадиционен начин. По време на Арт Тийм Билдинга, практикуващите често изследват вербално символиката и значението на техните изображения заедно с инструктора, като целта е да се създаде новаторски подход към професията и вземане на нестандартни решения.

Клиентите, които избират Арт Тийм Билдинг не се нуждаят от предишен опит или умения в областта на изкуствата, тъй като инструкторът ги въвежда и  насочва в процеса на създаването на изображението спрямо техните способности и умения.

Ползи за корпоративни клиенти:

  • рисуването, изработването на скулптури, колаж и т.н. е емоционална дейност, при която човек се отпуска и същевременно с това може да даде израз на вътрешното си АЗ;
  • подобряване на концентрацията чрез изкуство u подобряване уменията за общуване чрез изкуство;
  • една релаксираща модулация, която освобождава от стреса и напрежението на работното място;
  • подпомага на един колектив да развие способност и чувство за креативност;
  • способства да разбираме самите себе си и да разбираме как другите ни възприемат;
  • подпомага за сплотяване на колектива и развива чувството за „част от цялото”;
  • помага и за намаляване на чувството за „соло играч”и
  • най-накрая „разкрасява” колектива.
Институт за съвременно изкуство и терапия „LIBERA”
София 1404, ул. Рикардо Вакарини, бл. 5
e-mail: libera@libera-institute.com
Тел: 02 441 4804
GSM: 0889 271 470

Advertisements

1 thought on “Рисуване”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s